Baukje Post geslaagd voor trainersopleiding Acro!!

Damwâld. Vrijdag 1 april was een spannende dag voor Baukje Post van Sportvereniging Damwâld en Leonie van Baardwijk van GYM Academy. Na twee en een half jaar opleiding afwisselend met de diverse lockdowns konden ze hun trainersopleiding Acrogymnastiek afsluiten.

In sporthal De Boppeslâch in Damwâld stond een groep turnsters, van SVD en GYM Academy Dokkum, zenuwachtig klaar. Baukje Post en Leonie van Baardwijk verzorgden om de beurt een training uit hun jaarplanning. Deze jaarplanning was een eindexamenopdracht voor de opleiding tot trainster acro. In de jaarplanning staan de trainingen van het seizoen in grote lijnen uitgeschreven met les -en seizoensdoelen; er wordt toegewerkt naar wedstrijden of uitvoeringen. De groep turnsters kreeg, een door de examinatoren aangewezen les uit de planning, een afwisselend programma met warming up, technisch deel en een afsluiting van beide dames.

Na afloop hadden Baukje en Leonie beide nog afzonderlijk een gesprek met de examencommissie over de gegeven les en de opbouw en inhoud van hun jaarplanning. Zowel Baukje Post als ook Leonie van Baardwijk sloten het geheel positief af en mochten van de examinatoren van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie; Ria Meijer en Aimée Tent, hun welverdiende diploma in ontvangst nemen.

Baukje en Leonie werden nog in de bloemetjes gezet door Syta Venema namens SVD en Wilma Schouwstra van GYM Academy. Ze kregen tevens een mooi shirt met de tekst: “I’m an acrobatic coach, what’s your superpower” Beide vereniging hebben goed opgeleide trainers hoog in het vaandel staan.

Op de foto vlnr; Ria Meijer (KNGU), Baukje Post (SVD), Leonie van Baardwijk (GYM Academy) en Aimee Tent (KNGU)