2 x goud en 1 x brons voor SVD

2x goud en 1x brons voor Sportvereniging Damwâld.

Zaterdag 18 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd voor de meiden van wedstrijd groep 3 plaats in Dokkum.

Namens SVD kwamen in de ochtend

Anna Wietske Haakma, Nathalie Wijnsma en Charissa de Vries pupil 1 D3 in actie.

Anna Wietske turnde een strakke wedstrijd met mooie resultaten. 1e op sprong en balk, 2e op brug en 4e op vloer. Anna Wietske liet de andere 24 turnsters achter zich en mocht dan ook dik verdient het hoogste podium beklimmen en het goud in ontvangst nemen 🥇

Ook Nathalie turnde een mooie wedstrijd. Helaas viel ze 1x van balk met de koprol die normaal altijd zo goed gaat maar werd ondanks dat alsnog 3e op dit toestel! In het grote deelnemers veld van 25 turnsters werd Nathalie 4e en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen 🥉

Voor Charissa was dit de eerste wedstrijd want Charissa turnt nog maar sinds dit seizoen. Hier en daar nam dan ook de zenuwen het even over maar ondanks dat turnde ze zich er nog goed doorheen. Charissa liet een prachtige sprong zien, hierop werd ze dan ook 1e. Charissa werd nog knap 10e!

Ook Alicia Naomi Hoekstra, Femke Sara Kooistra, Lysanne Visser en Laura Dijkstra allemaal pupil 1 D4 kwamen in de ochtend in actie.

Voor Alicia en Femke was dit hun eerste wedstrijd. Alicia turnde een keurige wedstrijd en werd uiteindelijk knap 5e van de 20 turnsters net een plekje naast het podium. Femke had wat pech vandaag de zenuwen waren te erg aanwezig ze viel ook een paar x van balk en dat heeft veel punten gekost. Ze werd dan ook 19e. Lysanne turnde over het algemeen een stabiele wedstrijd zonder grote fouten en met een creatieve handstand op balk 🙈 deze ging dan ook niet helemaal zo als we gewend zijn. Lysanne werd nog knap 7e. Ook Laura turnde zonder grote fouten en werd 6e.

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan Johanna Dijkstra, Ivanka Lei, Mirthe Dijkstra, Janine Babois pupil 2 D4.

Johanna turnde een mooie wedstrijd en werd zelfs 2e op balk. Uiteindelijk werd Johanna knap 5e. Voor Ivanka was dit de eerste echte wedstrijd. De zenuwen namen het dan ook over waardoor ze op 2 toestellen een element is vergeten en dit kost veel punten ze werd 10e. Mirthe kan ook strak turnen op balk en vloer helaas vergat ook Mirthe een element op balk wat veel punten kostte, Mirthe werd nog knap 8e. Janine haar beste toestel was balk daarop werd ze 7e. Uiteindelijk werd ze 11e

Ook Sylvia jeugd 1 D2 kwam tijdens de laatste wedstrijd van de dag in actie. Sylvia begon bij balk en hier was ze flink gespannen voor want er moest een radslag op geturnd worden en we hebben gekozen voor de salto achterover als afsprong. Gespannen werd er dan ook gewacht op het startteken van de jury. Sylvia turnde een onwijs strakke oefening de ontlading erna was dan ook goud waard. Sylvia wist dan ook de hele wedstrijd dit gevoel vast te houden. De arabier flikflak op vloer werd volgens de jury bijna perfect geturnd en ook bij brug ging het ophurken beter dan verwacht en de salto uit was mooi hoog. Sylvia werd 6e op sprong, 2e op brug en 1e balk en vloer. Dit alles zorgde dan ook ervoor dat Sylvia dik verdient het hoogste podium mocht beklimmen en het goud in ontvangst mocht nemen! 🥇

Wij zijn trots op alle turnsters, goed gedaan meiden!