Eerste plaatsingswedstrijd WG2 in Harkema 11 januari 2020

1x zilver en 2x brons voor Sportvereniging Damwâld

Zaterdag 11 januari vond in Harkema de eerste plaatsingswedstrijd voor wedstrijd groep 2 plaats. Namens SVD deden er 17 turnsters mee aan deze wedstrijd.

Vera Postma (5e), Elise Boorsma(9e), Denise Elzinga(14e), Froukje Dijkstra(2e), Fardau vd Veen(11e), Thyrza vd Veen(12e), Kirsten Haaima(13e), Lotte Leffring(4e) en Fiene Terpstra(10e) allemaal pre-instap 2 D5 mochten in de ochtend het spits afbijten. De zenuwen waren erg aanwezig er werd dan ook niet foutloos geturnd. Ondanks een val van balk mocht in deze grote categorie Froukje Dijkstra het zilver in ontvangst nemen, Lotte werd 4e en mocht ook naar voren komen om een bronzen medaille in ontvangst te nemen.

De volgende ronde was het de beurt aan Emma Jansma(13e), Melissa Sipma(19e), Ilse Brouwer(12e), Marrit vd Stoep(17e), Iris Feddema(5e), Aniek vd Veen(9e) en Allianne Wielstra(7e) in de categorie instap D4. Ook dit was een erg groot deelnemersveld en ook hier werd er niet zonder fouten geturnd, er werd ook hier en daar wat dingen vergeten. Iris turnde in het algemeen zonder grote fouten en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de laatste ronde was het de beurt aan Esther Bruinsma instap D3. Esther had wat pech vandaag en turnde minder strak dan dat we gewend zijn. Haar beste toestel was vloer daarop werd ze 3e. Esther werd 10e vandaag.

Voor bijna alle turnsters was dit hun eerste wedstrijd.