Open Groninger Kampioenschap Scheemda

Op zaterdag 27 mei deden er vijf teams (waaronder twee combiteams) van SV Damwâld mee aan het OGK.

Vroeg in de ochtend reisden ze af naar Scheemda voor het Open Groninger Kampioenschap. In het tweede blok mochten Janouk en Isabella (combi tezamen met turn en gymsport Dokkum) hun nieuwe dans voor het eerst laten zien! Ze lieten een vrolijke dans zien en de elementen gingen goed! De meiden eindigde op een 4e plaats.

In dezelfde categorie mochten Daniëlle en Sylvia (combi tezamen met gvv) als duo de vloer betreden. Helaas kon Iris deze wedstrijd niet op de vloer i.v.m. enkelblessure. Daniëlle en Sylvia hebben in drie trainingen de dans omgezet naar een duo dans. De meiden waren als duo nog goed op elkaar ingespeeld en dan resulteerde dan ook in een mooie zilveren medaille!

In het vijfde blok mocht het allereerste kwartet van SVD de vloer betreden. De meiden zijn na de plaatsingswedstrijden bezig geweest om een kwartet dans in elkaar te zetten en de kwartet elementen te oefenen. De meiden lieten een strakke dans zien met mooie elementen. Zij kregen bij de prijsuitreiking de welverdiende gouden medaille omgangen! En lieten de tegenstanders met meer dan een punt achter zich.

Ook in dit blok mochten Nikki, Marenthe en Jolieke de dans aan de jury laten zien. Met een grote glimlach op hun gezicht hebben de meiden weer gestraald op de vloer. Ze lieten mooie elementen zien en de basket gaat steeds beter! Zij behaalden een mooie 7e plek van de 14 teams die meededen in de e-jeugd trio’s.

In de middag mocht ook het duo Marrit en Marije meedoen in de e-jeugd duo’s. De meiden hadden de vaart erin maar lieten wel en mooie dans zien met strakke elementen. Zij eindigden op een 10e plaats. We kijken terug op een gezellig en geslaagde wedstrijddag! Voor de meeste teams was dit ook de laatste wedstrijd van het seizoen.