Fries Kampioenschap Acro Ureterp

Op zaterdag 11 maart vond het Friese kampioenschap Acro plaats in Ureterp! Hier mochten 4 teams van SVD aan mee doen.

In het eerste blok mochten Elisa en Gezina laten zien wat ze konden. En dat hebben ze gedaan, met hele mooie en strakke elementen! De meiden eindigden met een mooi punten totaal op een 7e plaats, het scheelde 0,01 met de nummer 6. En helaas gaan er maar 6 door naar het district. Elisa en Gezina staan eerste reserve voor het district maar ze mogen zeker trots zijn op de oefening die ze hebben laten zien!

Later op de ochtend was het de beurt aan Janouk en Isabella. De meiden zijn een combiteam met TGD. Zij lieten de mooiste oefening van het seizoen zien en alles kwam supermooi uit op de muziek. Dit leverde de meiden dan ook een mooie derde plaats op.

In de middag waren Ilse, Nora en Lotte aan de beurt. Met wat zenuwen betraden zij de vloer. Ze deden hele mooie elementen en een strakke dans. Helaas ging basket tot ruglig niet helemaal zoals gehoopt. Het lukte de meiden wel om het limiet te halen maar helaas gingen er maar drie door naar het district. Ilse, Nora en Lotte zijn als 4e geëindigd en zijn 1e reserve voor het district.

In de middag waren ook de d+ senioren trio’s aan de beurt. Hier mocht dan ook het team Iris, Daniëlle en Sylvia gaan shinen. En dat hebben ze gedaan! Eerst met een supermooie en strakke tempo oefening, die ze afsloten met een hoge strek salto. De tempo oefening werd dan ook gewaardeerd door de jury met een puntentotaal van 24,65. En daarna lieten ze nog een super strakke balans oefening zien! En dat ondanks de rugblessure van Iris en de zere knieën van Sylvia. Superknap dames dat jullie ondanks de blessures zulke oefeningen konden laten zien!

Deze meiden werden dan ook met een puntentotaal van 48,31 Fries kampioen! Ze mogen dan ook gaan stralen op het district kampioenschap!