Jureren

Jureren
Vraag je je wel eens af hoe de door jouw dochter behaalde wedstrijdscores precies zijn opgebouwd, waar de juryleden specifiek op letten of verbaas je je wel eens over de aftrek die is gegeven bij een onderdeel?


Misschien is de (basis) jurycursus dan iets voor jou!
Tijdens de jurycursus leer je inzicht te krijgen in de opbouw van het puntentotaal en -ook niet onbelangrijk- je helpt de vereniging! Als vereniging zijn we namelijk verplicht om juryleden te leveren. Dit is zo door de KNGU bepaald. Het aantal juryleden dat we per wedstrijddag moeten leveren is afhankelijk van het aantal deelnemers per wedstrijd. Soms doen er wel meer dan 15 turnsters op één wedstrijddag mee, dus het is duidelijk dat we nooit teveel juryleden ‘op voorraad’ kunnen hebben.


Het aantal te leveren juryleden is als volgt vastgesteld door de KNGU:
1 tot en met 9 deelnemers, 1 jurylid
10 tot en met 18 deelnemers, 2 juryleden
19 en meer deelnemers, 3 juryleden


In het verleden is het wel voorgekomen dat onze vereniging niet in staat was juryleden aan te leveren. Ook nu is het nog wel eens lastig om het juiste aantal juryleden in te kunnen plannen, zeker wanneer er een groot aantal turnsters namens Sportvereniging Damwâld mee doet aan een bepaalde wedstrijd.
Wanneer je geen of te weinig juryleden hebt, leidt dit tot een boete of nog erger, de turn(st)ers worden voor deelname aan de wedstrijd uitgesloten. Zover willen wij het natuurlijk niet laten komen. Dus geef je op en word jurylid!


Om jurylid te worden, is het noodzakelijk een jurycursus te volgen. Deze jurycursussen worden gratis door de KNGU aangeboden. Iedereen van 16 jaar en ouder mag deelnemen aan de jurycursus. Niet alleen (oud-)leden, maar ook ouders, grootouders, vrienden en bekenden mogen zich hier voor opgeven. Het geeft natuurlijk wel een voorsprong als je affiniteit hebt met of kennis hebt van het turnen, maar dit is niet verplicht.
Jurylid worden?
Geef je via de mail op: info@svd.frl